boisset house by Savioz Fabrizzi

the-tree-mag-boisset-house-by-savioz-fabrizzi-70.jpg

TYPOLOGICAL CATEGORIES:

ARCHITECTURE

SOCIOLOGICAL CATEGORIES:

FAMILY

EVOCATIVE CATEGORIES:

SKIN

DETAILS:

MAP_SWITZERLAND

AUTHOR:

Savioz Fabrizzi Architectes

YEAR:

2012

LOCATION:

Le Biolley, Switzerland

PHOTOGRAPHS:

image ©Thomas Jantscher 

SOURCE:

homeadore

TXT:

In a small existing cabin of 16 m2 in the alps, the project was to update the old wooden house from its original agricultural use and take more advantage of the surrounding landscape to create a contemporary comfortable holiday home.
The exterior was left virtually untouched, save the renovation of the original parts for safety and the creation on new openings for improved solar gain during the freezing winter months. A stone foundation spanning the height of one floor supports the wooden construction above. Organized in three levels, the entry is kept on the middle floor where the owners are greeted by the kitchen and living room.
Partly below ground on the steep hillside is the children's bedroom and bathroom, half-way embedded into the earth, with a window made in the original cattle door. The upper story contains the master bedroom with arguably the best views over the valley. The rugged aged exterior is contrasted drastically by the new interior, clad entirely with larch panels with special attention to craftsmanship that creates a stunningly clean and inviting atmosphere.

txt: Savioz Fabrizzi architectes

RECENT ARCHITECTURE