Restaurant Son La Complex by Vo Trong Nghia Architects

the-tree-mag_restaurant-son-la-complex-by-vo-trong-nghia-architects_10s.jpg

the-tree-mag_restaurant-son-la-complex-by-vo-trong-nghia-architects_50s.jpg

AUTHOR:

Vo Trong Nghia Architects

YEAR:

2014

LOCATION:

Son La province, Vietnam

PHOTOGRAPHS:

images © Hiroyuki OkiVo Trong Nghia Architects

SOURCE: 

votrongnghia

TYPOLOGICAL CATEGORIES:

ARCHITECTURE

SOCIOLOGICAL CATEGORIES:

COMMUNITY

EVOCATIVE CATEGORIES:

SKIN

DETAILS:

MAP_VIETNAM

NOTE:

Located in North of Vietnam, Son La province, the restaurant in Son La Complex in one of the most potential economic areas of Son La province requires meeting demand for function, local culture and unique architecture as well. And the investor needs an economical project, architects have to find a solution of structure and construction materials to decrease construction cost for this project.
The restaurant is designed with main natural local materials such as stone, bamboo, “vot” to 8 separate blocks with different height with open view to natural garden restaurant, to meet demand to be cool in summer but warm in winter. The common space and the private spaces are connected with each other by large thatched roof “vot” with the main “luong” structure. The 80-10mm diameter “luong” are tightening as column and the main beams are composed of 5 interlocking bamboos.

from: Vo Trong Nghia Architects

RECENT ARCHITECTURE