Donmar Dryden Street by Haworth Tompkins

the-tree-mag_donmar-dryden-street-by-haworth-tompkins_10.jpg

the-tree-mag_donmar-dryden-street-by-haworth-tompkins_20.jpg

AUTHOR:

Haworth Tompkins

YEAR:

2013

LOCATION:

1-3 Dryden Street, London, UK

PHOTOGRAPHS:

images ©Haworth Tompkins

SOURCE: 

newlondondevelopment

TYPOLOGICAL CATEGORIES:

ARCHITECTURE

SOCIOLOGICAL CATEGORIES:

COMMUNITY

EVOCATIVE CATEGORIES:

SKIN, STYLE

DETAILS:

MAP_UK

NOTE:

The Donmar Warehouse is a leading producing theatre company in London's Covent Garden. Having acquired a small 19th Century warehouse building in nearby Dryden Street, the theatre asked Haworth Tompkins to convert it for rehearsal, education and support facilities. The challenge was to design a convivial and creative professional working environment within the constraints of a limited budget and a tightly enclosed site. 
By removing existing floors, extending the roof space and re-planning the circulation routes, the new facility yields a double height rehearsal room of a similar size to the main Donmar stage, a street fronting green room, administration offices, a large education studio in the roof rafters and a new attic apartment for visiting artists.

from: Haworth Tompkins

RECENT ARCHITECTURE