Serpentine Gallery Pavilion by Sou Fujimoto

the_tree_mag-serpentine-gallery-pavilion-by-sou-fujimoto-70.jpg

UVA, in collaboration with My Beautiful City, transformed Sou Fujimoto’s Pavilion, bringing the cloud-like structure to life with an electrical storm.

Commissioned by Serpentine Gallery for the Serpentine Summer Party, 26th June 2013


AUTHOR:

Sou Fujimoto

YEAR:

2013

LOCATION:

Serpentine Gallery Pavilion, London

PHOTOGRAPHS:

image © 1-15 Iwan Baan 

SOURCE:

domusweb - detail - UVA 

NOTE: 

Two-centimetre-wide square-shaped steel poles form the three-dimensional coordinate system constituting the geometrical and constructive starting point of the welded structure. The basic modules of the construction are simple lattice blocks with sides of 40 or 80 cm.

Fish scale-like polycarbonate disks arranged in clusters in the roof area serve as rain protection.

Here too, no additional furniture exists: the structure functions as envelope and furniture at the same time.

Although the ground plan of the pavilion is almost circular in shape, its appearance changes entirely with the position of the observer.

from: detail