Passive Office by AVDK Architecten Vande Kerckhove

the-tree-mag-passive-office-by-avdk-architecten-vande-kerckhove-100.jpg

the-tree-mag-passive-office-by-avdk-architecten-vande-kerckhove-80.jpg

AUTHOR:

AVDK Architecten Vande Kerckhove

YEAR:

2010

LOCATION:

Heule, Belgium

PHOTOGRAPHS:

image © Dennis De Smet

SOURCE:

europaconcorsi -  

NOTE:

For the new offices the architects deliberately have chosen to build a passive construction, mainly from the interest and curiosity to develop a sustainable project. This project is realized within the framework of the existing shed, box-in-a-box. The shed (400m²) is characterized by a steel structure and brick walls.
Only half of the shed is used for the offices, which are located to the south. The other half of the shed is flexible in use, ranging from a studio to a gym for staff. This space also acts as the anti-chamber to absorb excessive heat or cold. Next to the offices, there is a south-oriented garden.

from: europaconcorsi