Frame by UID Architects

the-tree-mag-frame-by-uid-architects-10b.jpg

the-tree-mag-frame-by-uid-architects-110b.jpg

AUTHOR:

UID Architects

YEAR:

2012

LOCATION:

Hiroshima, Japan

PHOTOGRAPHS:

image © Hiroshi Ueda

SOURCE:

archdaily

NOTE:

The house aim the space such as one integral room which is a 7m×7m+X.There are Bedroom and guest room, wash room and bath room in the ground floor , also LDK and study room on second floor because of referencing around site environment surrounded 3ways. Basically the house is designed like one integral room which is 7m×7m while considering to make each space as small as possible.
In addition that, the yard space set to road which connect to outside as extension of interior wall. Therefore we can feel the extra space more than physical extent space. Furthermore by setting this wall, it can connect to outside of area smoothly as ensure the privacy. On the second floor, it could be possible to get lighting inside without affection by around site environment from the top light which exists north to south.
Regarding yard, we can feel south side lightning from LDK to study room integrally by setting yard on north to south. And also it could be comfortable study room owing to constant sunlight of north direction by locating study room to north side. In this house It’ s able to live as feeling gentle breeze and daily under the natural sunlight as much as possible in interior room.

from: archdaily