church by ferran vizoso

the-tree-mag_church-by-ferran-vizoso-10.jpg

the-tree-mag_church-by-ferran-vizoso-20.jpg

AUTHOR:

ferran vizoso

YEAR:

2013

LOCATION:

corbera d’ebre, tarragona, spain

PHOTOGRAPHS:

image © jose hevia

SOURCE:

designboom subtilitas

NOTE:

The main purpose of the work was to give the old church back to the people, transform it in a new and secure multifunctional public room. In the third phase the structural consolidation was completed and a new transparent EFTE plastic roof was done. This new cover stops the deterioration of the construction, due to rain and wind, and greatly improves its habitability conditions. Since the beginning of the works one thing was clear, the restoration had to preserve the subtle balance in between nature and construction (exterior and interior) that all runes have, the sensations of still being outside when "entering" in the old temple had to be kept. The sun’s rays passing through the light weighted transparent cover, the breezes and bird sounds crossing the high naves from all over and the sandy pavement made it possible. The result is a very original romantic scenario halfway in between in and out.

from: ferran vizoso