Didden Village by MVRDV



AUTHOR:

MVRDV

YEAR:

2006

LOCATION:

Rotterdam, Netherlands

PHOTOGRAPHS:

image © MVRDV

SOURCE:

archdaily

 

NOTE: 

The bedrooms are positioned as separate houses, optimising the privacy of every member of the family (one for parents and two adjoining children’s rooms). The houses are accessed via a suspended spiral staircase from the loft-like living room. The two spiral stairs to the two children’s houses coil around each other to form a double helix stairs. The houses are placed on the large rectilinear roof surface in such a way that they form a small number of outdoor spaces (houses, squares, streets and lanes) that make up a rooftop village.

The ‘village’ is enclosed by a parapet with windows that offer views of the street. Trees, tables, open air showers and benches added, optimising the rooftop life. By finishing all the elements with a blue poly-urethane coating a new heaven appears.

from: archdaily